slogan

Kabune Pilavı

Dolgun pirinçten yapılan pilavımız tatlı soğanın halka halka doğranıp karabiber ve tuz ile ovularak bakır kazanların altına konur. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Nohutun üzerine önceden haşlanmış kuzu kaburgalarının etlerinin didilerek üzerine takviye olur. Bunun üzerine dolgun pirinçler ıslatılıp temizliği yapıldıktan sonra bire birbuçuk ölçeğinde pirinç ve et suyu ilave edilirek saç ayağında üzüm asmasının çırpısyla harlı ateşte 15 dakika içerisinde pişirilir ve kaynatılır. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağı dökülür. Daha sonra ocaktan indirilerek dinlendirmeye alınır. Servis yaparken en altta olan nohut ve etin porselen çorba kabında en alt bölüme yerleştirilerek, üzerine pirinç takviye edilerek ve bunu ters bir şekilde tabağa kapatıp, et ve nohut üzerine gelecek şekilde servis yapılır.